Remont mieszkania w kamienicy dla wybitnie kolorowej osobowości.

Projekt wnętrza obejmował dwie łazienki oraz bardzo długi i wąski korytarz. Przez zabiegi estetyczne ale też funkcjonalne udało się zmienić proporcje korytarza. Został podzielony na dwie strefy - wejściową i prywatną, gdzie znajdują się wejścia do pokoi. Podział stał się wyraźny przez umieszczenie na środku szafy o nieregularnym kształcie. Zmianie proporcji pomieszczenia posłużył również czarny kolor który pojawił się na suficie. W części wejściowej wysoki korytarz zapełniają lampy polskiego producenta - Nowodvorski Lighting.

Część wejściowa korytarza jest uporządkowana i stanowi połączenie galerii oraz elementów niezbędnych jak lustro i szafka na buty. Część prywatna ma inny charakter. Współistnienie w niej starej rodowej szafy, półek o nieregularnym ustawieniu, kolorowej zasłony za którą kryje się kolejna szafa nie razi tylko w pełni oddaje temperament właścicielki mieszkania.